“Qeni i Sharrit” dhe “Deltari ilir” nuk janë të njëjtë (VIDEO)

Qeni që presidenti rus, Vladimir Putin, e mori si dhuratë nga homologu i tij serb, Aleksandër Vuciq, nuk është i racës së njëjtë me “Deltarin ilir”.
Ani se ngjasojnë, sipas kultivuesit të qenve, Saud Kajtazi, “Sharrpllaninci”, siç quhet në serbisht, dhe “Deltari ilir” nuk janë të njëjtë, njofton Klan Kosova.
Sipas Kajtazit nga Federata Kinologjike e Kosovës, termi “qen i Sharrit” nuk ka bazë shkencore.