Rreth 450 fluturime u ndaluan në Korenë e Jugut për shkak të tajfunit Khanun

Rreth 450 fluturime u ndaluan në të gjithë vendin për shkak të ndikimit të tajfunit Khanun.

Sipas Administratës Meteorologjike të Koresë (KMA), tajfuni i fuqishëm arriti në bregun jugor të vendit dhe është në rrugën e duhur për të përshkuar të gjithë gadishullin duke sjellë shi të dendur dhe erëra të forta.

Sipas autoriteteve të aeroportit, nga 2,138 fluturime të planifikuara për ditën, 452 ishin pezulluar.

Aeroporti Ndërkombëtar Incheon në Incheon, 27 kilometra në perëndim të Seulit, raportoi anulimin ose shtyrjen e 145 fluturimeve nga 1048 fluturime të planifikuara.

Në 14 aeroporte të tjera rajonale, shifra ishte 307 nga 1,090 fluturime të planifikuara, sipas Korea Airports Corp., e cila operon aeroportet.

Numri i operacioneve të prekura parashikohet të rritet me avancimin e tajfunit, sipas zyrtarëve të aeroportit.