Shpresa një rrobaqepëse e suksesshme në Gjermani

658

Shpresa Azemi është një rrobaqepëse e suksseshme në Gjermani. Ajo ka shkuar në Gjermani në vitin 1998 gjatë kohës së luftës në Kosovë, shkruan Fokusi.info.

Ajo punon si ndihmëse në spitalin Herrenberg në republikën Baden-Württemberg, po ashtu, ajo ka hapur biznesin e saj të rrobaqepësisë.

Në një bisedë për ‘Frauenliste-Herrenberg’ ajo rrëfen historinë e saj.

“Jam 45 vjeçare, e martuar dhe kam dy djem të moshës 20 dhe 17 vjeç.

Unë u rrita në Kosovë. Pak pas diplomimit, shkollat ​​në mbarë Kosovën u mbyllën për arsye politike. Unë u trajnova si rrobaqepëse për të fituar para. Në të njëjtën kohë fillova të studioja gjuhën shqipe. Pas një semestri, i ndërpreva studimet për shkak të luftës. Më 1998 erdha në Gjermani.

Në Herrenberg punoj si ndihmëse në spitalin Herrenberg dhe 4 vjet më parë kam filluar biznesin tim si një rrobaqepëse.

Që nga themelimi i projektit “Tunika” në vitin 2012, unë drejtoj punëtoritë mujore, në të cilat gratë me dhe pa sfond migrimi punojnë artizanat dhe praktikojnë në gjermanisht.

“Tunika” u nis nga shoqata “Flüchtlinge und wir” në bashkëpunim me zyrën e barazisë në qytetin e Herrenbergut”./Fokusi.info/

Artikullin në origjinal mund ta lexoni Këtu