10 persona pa jetë pas një vale ortekësh në alpet italiane

0
329
Këtë fundjavë 10 skiatorë kanë humbur jetën, ndërsa një tjetër është shpallur i humbur në alpet italiane, franceze, zvicerane dhe austriake ku ortekët kanë qenë të shumtë.
Bilanci më i rëndë vjen nga Vale D’Aosta, në veriperëndim të Italisë, ku pesë persona kanë humbur jetën dhe një prej tyre është zhdukur.
Ndërkohë në stacionin e Courmayeurit, tre turistë janë gjetur të ngrirë në borë.
Në Bolzano, një djalë 18-vjeçar i zënë nga një ortek pranë kufirit italo-austriak, u gjet i aksfiksuar nën dëborë.
Gjithashtu ka pasur viktima edhe në Zvicër, ku një ortek u kanë marr jetën dy personave.
Situata është më kritike në Itali, ku ortekët kanë bllokuar për disa kilometra një autostradë duke shkaktuar trafik të jashtëzakonshëm.