Dita Kombëtare e Tulipanëve, Amsterdami shtron sheshin me lule

0
230

Sheshi i famshëm Dam i Amsterdamit u zbukurua me lulet e tulipanëve të shtunën në festimin e Ditës Kombëtare të Tulipanëve.

Për këtë ngjarje u krijua një kopsht i veçantë që mbulon 2.500 metra katrorë me 200-mijë tulipanë në ngjyra të shumta.

Vizitorët u ftuan të merrnin lulet falas për t’i mbjellë. Kultivuesit profesionistë të tulipanëve ishin të pranishëm për të ndihmuar vizitorët të zgjedhin tufat e tyre dhe t’u jepnin këshilla për rritjen e luleve.

Holanda është prodhuesi më i madh i tulipanëve në botë dhe gjatë sezonit prodhuesit holandezë rriten midis 1.7 dhe 2 miliardë tulipanëve, të cilat eksportohen në më shumë se 100 vende të botës.