Evakuohen 16,000 persona në Frankfurt, ekspertët hoqën bombën e gjetur nga Lufta e Dytë Botërore

Më shumë se 16 mijë njerëz u evakuan nga zona e Ostendit të Frankfurtit të dielën, ndërkohë që ekspertët filluan të përhapnin një bombë prej 500 kg të Luftës së Dytë Botërore.

Vendi, pranë Bankës Qendrore Evropiane, u pastrua nga të gjithë njerëzit për të lejuar fillimin e procesit, duke çuar vizitorët në befasi.

Turisti, Delilah Ahmed tha: “Lufta ishte shumë e gjatë dhe tani diçka e tillë ndodhi”.

Miku i saj, Jasmin Ali, shtoi: “Dhe ka një bombë, dhe është 2019 dhe ata janë ende në dispozicion, po nxjerrin bomba, prandaj është pak e çuditshme”.

Profesionistët e deponimit të bombave përdorën pajisje të specializuara për të çaktivizuar të paktën një nga dy detonatorët.

Autoritetet shtynë disa njerëz nga një shtëpi pleqsh të shtunën deri sa ishin në përgatitje për fillimin e procesit.

Trenat dhe makinat u devijuan dhe Kopshti Zoologjik i Frankfurtit  mbeti i mbyllur për këtë ditë.

Bomba amerikane u gjet gjatë punës ndërtimore muajin e kaluar, por zyrtarët zgjodhën të dielën për ta shpërndarë atë në mënyrë që të minimizojë përçmimin e kapitalit financiar të Gjermanisë, shkruan Euronews, përcjell Albinfo.ch.