Infektologu Ilir Tolaj tregon nëse pritet rritje e rasteve me COVID 19 nga këto zgjedhje

0
127

Infektologu Ilir Tolaj, tha se tashmë jemi të adaptuar me rrethanat e pandemisë dhe po mësohemi të funksionojmë në kushte te veçanta.

“Këto zgjedhje janë më të lehta për tu përballur me procesin e zgjedhjeve. Zgjedhjet e kaluara të përgjithshme ishin mësim i vërtet që rezultuan me valën e tretë të pandemisë në Kosovë. Mirëpo, këtë herë vala ishte më herët dhe tash në këtë ditë situate në aspektin epidemiologjikë është e qetë, tha Tolaj në ATV.

Ai tha se nuk do të ketë rritje nga këto zgjedhje sepse kemi pasur rënje të valës e cila ishte më intensivja prej të gjitha valëve paraprake. Nuk pres që këto aktivitete të rezultojnë më një valë të re, tha ai.