Kanadaja miraton testimin e një vaksine për koronavirus

Kryeministri kanadez, Justin Trudeau ka thënë se qeveria e tij ka miratuar testimin e parë klinik në këtë shtet të një vaksine potenciale për koronavirus.

Ai u ka thënë gazetarëve se testimet do të bëhen në Qendrën kanadeze për Viksionologji në Universitetin Dalhousie.

Trudeau nuk ka bërë të ditur se kush po zhvillon vaksinën, mirëpo ka thënë se nëse të gjeturat do të rezultojnë të sukesesshme, Këshilli Kombëtar për Kërkime në Kanada do të ndihmojë në prodhim dhe shpërndarje.

Kanadaja deri më tani ka raportuar 75,000 raste të prekura me koronavirus, bashkë më 5,595 vdekje të lidhura me të.