Menu Mbylle

Këta janë deputetët që votuan pro dhe kundër Projektkodit që lejon martesën e gjinisë së njëjtë

Projektkodi Civil nuk ka kaluar në lexim të parë në Kuvendin e Kosovës, pasi 29 vota ishin kundër, 28 për dhe katër deputetë kanë abstenuar.

Në momentin e votimit në Kuvend ishin 77 deputetë, por 16 prej tyre nuk morën pjesë në votim.

Pika që deputetët kishin mospajtime gjatë seancës të së mërkurës ishte neni i cili do të mundësonte hartimin e një ligji të posaçëm, përmes të cilit do të lejohej regjistrimi i “bashkësive civile” ndërmjet personave me gjini të njëjtë.

Vlen të përmendet se liderët e partive opozitare Memli Krasniqi, Lumir Abdixhiku dhe Ramush Haradinaj nuk ishin prezentë fare në momentin e votimit të këtij Projekt Kodi.

Pro Projektkodit Civil votuan:

Glauk Konjufca (LVV)

Mimoza Kusari-Lila (LVV)

Vasfije Krasniqi (LVV)

Armend Muja (LVV)

Fatmire Mulhaxha-Kollçaku (LVV)

Avni Dehari (LVV)

Artan Abrashi (LVV)

Fitore Pacolli (LVV)

Jahja Koka (LVV)

Haki Abazi (LVV)

Ardian Gola (LVV)

Arbër Rexhaj (LVV)

Dimal Basha (LVV)

Mirsat Shkreta (LVV)

Doarsa Kica-Xhelili (LVV)

Besim Muzaqi (LVV)

Arjeta Fejza (LVV)

Jeta Statovci (LVV)

Shqipe Selimi-Mehmeti (LVV)

Gani Krasniqi (LVV)

Tinka Kurti (LVV)

Enver Haliti (LVV)

Yllza Hoti (LVV)

Agon Batusha (LVV)

Salih Zyba (LVV)

Venedis Lahu (LVV)

Kundër:

Labinotë Demi – Murtezi (LVV)

Eman Rrahmani (LVV)

Burim Karameta (LVV)

Gramoz Agusholli (LVV)

Visar Korenica (LVV)

Driton Hyseni (LVV)

Fitim Haziri (LVV)

Drita Millaku (LVV)

Fjolla Ujkani (LVV)

Ekrem Mustafa (LVV)

Alban Bajrami (LVV)

Valon Ramadani (LVV)

Milazim Salijaj (LVV)

Nijazi Isaku (LVV)

Besnik Tahiri (AAK)

Time Kadrijaj (AAK)

Pal Lekaj (AAK)

Bekë Berisha (AAK)

Albana Bytyçi (AAK)

Mërgim Lushtaku (PDK)

Kundër kanë votuar edhe deputetët e komuniteteve jo-shumicë.

Abstenuan:

Gazmend Gushinca (LVV)

Hydajet Hyseni (LVV)

Mirlinda Tishukaj – Sadiku (LVV)

Driton Hyseni (LVV)

Nje pjesë e madhe e deputetëve të LDK-së dhe PDK-së edhe pse ishin prezentë në sallë në momentin e votimit, nuk morën pjesë në proces.