Mbi 200 nxënës largohen nga shkollat në Prizren (video)

0
637

Drejtori i Drejtorisë Komunale të Arsimit, Skender Susuri, pranon se ka nxënës braktisës, megjithatë në krahasim me vitet e tjera, sipas tij ky numër është dukshëm më i ultë.

Të renditur, po përshëndesnin shokët e klasës të cilët po largoheshin nga shkolla e tyre, për ta vazhduar atë në një shtet tjetër.

Kjo pamje u xhirua muaj më parë, në fshatin Piranë të Prizrenit.

Megjithatë, nga drejtoria e arsimit në këtë komunë thonë se numri i nxënësve të cilët braktisin e nuk vijojnë mësimin në Prizren s’është edhe aq i lartë.

Drejtori i Drejtorisë Komunale të Arsimit, Skender Susuri, pranon se ka nxënës braktisës, megjithatë në krahasim me vitet e tjera, sipas tij ky numër është dukshëm më i ultë.

Susuri tregon sa nxënës kanë lëvizur për në vende të tjera.

Por në përgjithësi numri i nxënësve është ulur në komunën e Prizrenit.

Nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë treguan se numri i nxënësve në nivel Kosove, që kanë braktisur shkollën në gjysmëvjetorin e parë të vitit shkollor 2018/2019, te të gjitha klasat, është gjithsej 996.

E në të dhënat që MASHT’i posedon, është pikërisht Prizreni një ndër komunat me braktisje më të madhe.

Pozita gjeografike e shkollave, rreziqet gjatë udhëtimit, migrimi, mungesa e kujdesit adekuat prindëror e varfëria, janë disa nga faktorët, që nga Ministria përmendin si arsye për braktisje të shkollave.