Mbi 49 mijë personel ushtarak rus kanë vdekur në Ukrainë

Gazetarët kanë konfirmuar vdekjen e më shumë se 49 mijë pjesëtarë të personelit ushtarak rus në luftën në Ukrainë.

Që nga fillimi i pushtimit në shkallë të plotë të Ukrainës nga Rusia, të paktën 49,281 personel ushtarak rus kanë vdekur në luftë.

Emrat e tyre u verifikuan nga burime të hapura nga gazetarë të Shërbimit Rus të BBC-së dhe Mediazona së bashku me vullnetarë.

Gazetarët konfirmuan vdekjen e më shumë se 3,300 oficerëve të ushtrisë ruse dhe agjencive të tjera të zbatimit të ligjit.

Gjithashtu është bërë e ditur se 386 prej tyre ishin në gradën nënkoloneli dhe më lart.

Ndryshe, Rusia ka nisur pushtimin e shtetit ukrainas më 24 shkurt të vitit 2022 duke shkaktuar dëme të shumta materiale./Telegrafi/