Mustafa: Të vetëshkarkohet qeveria, të shkohet në zgjedhje

420

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës Isa Mustafa përmes një postimi në rrjetin social “Facebook” tha se qeveria e Kosovës duhet vetëshkarkuar.

Mustafa fajësoi qeverinë e Prishtinës se me taksën ndaj Serbisë i shkakton më shumë probleme vetes, kurse ka kërkuar që vendi të shkojë në zgjedhje.

Statusi i Mustafës”

“Të nderuar qytetarë, Tarifën e kësaj qeverisjeje nuk po e paguan Serbia dhe Bosna. Njëqindpërqind po e paguan Kosova. Deri sa Drejtoria e doganave deklaron se importet nga këto vende kanë rënë 99%, shitoret janë përplot me mallra serbe e boshnjake. Kështu thonë qytetarët! Ndërkaq ne gjithnjë e më shumë po e paguajmë taksën/tarifën e evazionit fiskal, korrupsionit, nepotizmit, punësimit partiak; po e paguajmë lobimin e njërit dhe tjetrit, kapjen e kompanive publike dhe agjencioneve të pavarura; po e paguajmë targën e abstenimit të prokurorisë dhe gjyqësisë ndaj shkeljeve dhe abuzimeve; targën e shkeljeve të Kushtetutës si pasojë e pazareve të koalicionit qeverisës për votat që i mungojnë për të qeverisur.

Në Kosovë, për më shumë se një vit, dialogu për marrëveshjen përfundimtare me Serbinë ka bërë që institucionet dhe opinion publik të mos merren me zhvillim ekonomik, punësim, arsim e problemet e shëndetësisë. Thua se ushqimi për popullatën tonë është dialogu, se arsim është dialogu e shëndet është dialogu me Serbinë?! Dialogu është shndërruar në garë për t’ia treguar njëri tjetrit muskujt brenda koalicionit të brishtë qeverisës, por edhe në instrument për të mbajtur pushtetin. Është bërë si arenë e gladiatorëve, ku sunduesit e zhvendosnin vëmendjen e qytetarëve nga problemet e tyre. Nëse dikush nga koalicioni qeverisë e do këtë vend, dhe nuk dyshoj se ka të tillë”.