Përkthyesja e Kuvendit iu referua Kosovës si Serbi, reagon ashpër Konjufca

Deputetët e Kuvendit të Kosovës janë mbledhur sot në seancë plenare, ku po debatohej për disa çështje, e kur po flitej për gjenocidin në Srebrenicë, përkthyesja e Kuvendit ia ka huqur keq, ndërsa ka bërë të reagoj kryeparlamentarin, Glauk Konjufcën.

Përderisa në Kuvend po bisedonin rreth rezolutës për dënimin e gjenocidit në Srebrenicë, e ku po fliste deputeti i komunitetit boshnjak, Bahri Shabani, i cili po argumentonte propozim-rezolutën, përkthyesja në gjuhën Shqipe, ka bërë gabime të shumta.

Por gafa e madhe e përkthyeses, e cila Republikës së Kosovës i referohet si Republika e Serbisë, ka acaruar kryeparlamentarin i cili ia tërhiqi vërejtjen përkthyeses, dhe kërkoi që gabime të tilla të mos përseritën.