Përurohet objekti i ri shkollor në fshatin Druar të Vushtrrisë

537

Fshati Druar i Vushtrrisë sot është bërë me shkollë të re. Ndërtimit të këtij objekti, përurimi i së cilës është bërë me rastin e 10 vjetorit të pavarësisë, i janë gëzuar banorët e fshatit Druar, thuhet në njoftimin e faqes zyrtare të Komunës.

Nxënësit, prindërit por edhe banorët e  fshatit  Druar për objektin e ri shkollor, i ka uruar kryetari i Komunës, Xhafer Tahiri, i cili me këtë rast tha se është shumë i rëndësishëm ndërtimi i objektit shkollor në këtë fshat, pasi që objekti i deritanishëm nuk i plotësonte më kushtet për mbarëvajtjen e procesit mësimor, thuhet në njoftim.

Tani nxënësit e kësaj shkolle do të mund të ndjekin mësimet në kushte shumë më të mira se sa që kanë qenë deri më tani, kurse arsimtarëve u është mundësuar një ambient i përshtatshëm për punë dhe mbarëvajtje të procesit mësimor. Me këtë rast dua t’iu uroj për shkollën e re me dëshirën që të ndikojë edhe në rritjen e cilësisë në këtë shkollë. Ne si institucione komunale do të angazhohemi edhe më shumë që të sigurojmë kushte dhe ambient më të përshtatshëm për nxënësit dhe arsimtarët e komunës sonë, të krijojmë hapësira dhe ambiente adekuate edhe për mësim praktik, duke synuar kështu që të rrisim cilësinë e arsimit në të gjithë komunën tonë’” ka thënë ndër të tjera kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri.

Në anën tjetër, drejtori i shkollës fillore “Abdyl Frashëri” në Druar, Vesel Uka, tha se ka qenë tejet e nevojshme ndërtimi i një objekti të ri shkollor në këtë fshat, për arsye se objekti i deritanishëm, i cili ka qenë i ndërtuar më se 51 vite më parë, tashmë i vjetruar, nuk ka përmbushur as kushtet minimale për mbajtjen dhe zhvillimin e procesit mësimor.

Prandaj, falënderojmë institucionet komunale për angazhimin e tyre dhe realizimin e këtij projekti, pasi që kishim shumë nevojë për një objekt të tillë. Tani neve na është mundësuar të punojnë në kushte normale dhe të zhvillojmë proces normal mësimor”,ka thënë drejtori Uka.