Reagon Lista Serbe pas anulimit të votave nga Serbia

Lista Serbe ka reaguar pas vendimit të PZAP-së që të anulohen votat e ardhura me postë nga Serbia.

Ata kanë thënë se ky vendim është i motivuar politikisht dhe nuk ka asnjë bazë ligjore.

Ky subjekt në reagimin e tyre tha se edhe pa ato vota, Lista Serbe ka 10 mandate në Kuvend bazuar në vullnetin e shprehur në mënyrë demokratike.

Reagimi i plotë i Listës Serbe:

“Rezultati i llogaritjeve politike, pjesë e të cilave është një farsë shoviniste me numërimin e votave të serbëve të zhvendosur në disa skela, më në fund tregoi se çfarë synonte të miratonte vendimin e Panelit të Zgjedhjeve të Zgjedhjeve, duke refuzuar të gjitha votat e serbëve të zhvendosur.”

“Kujtojmë publikun se i njëjti panel ankesash e ka refuzuar dy herë kërkesën për anulimin e këtyre votave, dhe se pasi u bë e qartë se pothuajse të gjithë këta vota i përkasin Listës Serbe, në Prishtinë ata dolën me idenë e anulimit të atyre votave dhe kështu ndërpresin më rëndë vullnetin e votuesve. , dhe ata të zhvendosur në Serbinë qendrore pas dhunës në Kosovë.”

“Vendimi për të mos lejuar serbët e zhvendosur të drejtën të zgjedhin se kush do të përfaqësojë interesat e tyre dhe të luftojë për kthimin e tyre është thjesht i motivuar politikisht dhe nuk ka asnjë bazë ligjore. Sidomos nëse të gjithë e dimë mirë që zërat e të shpërngulurve kanë ardhur gjithmonë në të njëjtën mënyrë, por këtë herë është e qartë që është e nevojshme t’u tregohet të shpërngulurve se ata nuk janë të mirëpritur dhe se si serbë ata mund të llogarisin që të drejtat e tyre nuk do të respektohen. Me këtë rast, ne i informojmë qytetarët se edhe me këtë dhunë politike, Lista Serbe ka ende të dhjetë mandatet në duar, bazuar në vullnetin e shprehur në mënyrë demokratike të popullit serb”.