Sabrije Selimi, gruaja e parë shqiptare në marinën amerikane

315

Sabrije Selimi u bashkua vite më parë me një nga forcat më të vështira të forcave të armatosura në Amerikë, Korporatat Detare të Shteteve të Bashkuara (USMC).

Në vitin 2012 u regjistrua dhe u dërgua në kampin e nisjes në Parris Island, Karolina e Jugut për 13 javë për trajnimin bazë, raporton AlbFem.

Pasi fitova titullin Marinë, shkoi në Karolinën e Veriut për Marine Combat Training (MCT) që zgjati për një muaj.

Pas përfundimit të stërvitjes luftarake, vazhdoi tutje në shkollën e Specializimit Profesional Ushtarak (MOS), në FLC, Ft. Leonard Wood në Misuri.

Detyra e saj përfshinte punën me personat në fushën e menaxhimit të shpërndarjes për të transportuar gjithçka, nga njerëzit dhe furnizimet, te burimet dhe pajisjet, madje edhe automjetet amfibë ose avionët, për çka edhe ka marrë dhjetëra licenca.

Përgjatë periudhës së shërbimit atje, konkretisht në vitin 2016, Sabrija u bë shefe e dërgimit, ani pse si detyrë ishte e destinuar për grada më të larta, e më pas edhe shefe e Pajisjeve të Automjeteve.

Aktualisht po ndjekë studimet për Psikologji, teksa synon që ta përfundojë edhe nivelin master në këtë fushë.