Shqipëria vendi i parë në Evropë për rritje të turistëve, thotë OBT-ja

Shqipëria ka zënë vendin e parë në Evropë si shteti me rritjen më të madhe të turistëve në vitin 2023 me mbi 53 për qind më shumë se në vitin 2019 dhe vendin e katërt në botë, për rritjen më të madhe që pas pandemisë.

Kështu bën të ditur raporti i Organizatës Botërore të Turizmit, që jep shifrat dhe rendit performancën turistike të të gjitha vendeve të botës, njofton Klankosova.tv.

Shqipëria kryeson listën e ndjekur nga Andorra, Lihtenshtejni e Islanda.