Të paktën 93 të vrarë në sulmin në Moskë, katër fëmijë në spital

Të paktën 93 persona janë konfirmuar të vdekur pas sulmit të mbrëmshëm në Bashkinë Crocus në rajonin e Moskës, sipas komitetit hetimor të Rusisë.

“Numri i të vdekurve do të rritet më tej”, thuhet në një deklaratë.

“Sipas të dhënave paraprake, shkaqet e vdekjes kanë qenë plagët me armë zjarri dhe helmimi nga produktet e djegies”.

Komiteti tha gjithashtu se personat e armatosur përdorën “lëng të ndezshëm” për të vënë zjarrin në sallën e koncerteve ndërsa njerëzit ishin ende brenda.

“Aktualisht po kryhen ekzaminime balistike, gjenetike dhe gjurmë gishtash”.

Në një deklaratë të veçantë, departamenti rus i shëndetësisë tha se të paktën katër fëmijë ishin në spital.

Përveç kësaj, media shtetërore citoi zyrtarët rajonalë të shëndetësisë mbrëmë duke thënë se kishte tre fëmijë në mesin e të vdekurve.

Të paktën 107 persona janë ende në spital, raporton Sky News.