U deshën vetëm 16 sekonda që të bëhet rrahsh me tokë kulla mbi 100 metra (video)

571

Mbi 16 mijë tonë çelik janë shembur në kullën Martin në Bethlehem të Pensilvanisë, ku për pak sekonda u bë rrafsh me tokë më saktësisht 16 sekonda, kur inxhinierët shtypën butonin dhe shpërthimi i kontrolluar kreu pjesën tjetër.

Mijëra qytetarë ishin mbledhur për ta vëzhguar nga afër demolimin e ndërtesës më të lartë në atë zonë – bëhet fjalë për kullën 21-katëshe që dikur konsiderohej si selia e dytë më e madhe e çelikut në SHBA.

Për vite të tëra kishte qëndruar e zbrazët, kjo për faktin se kompania që e kishte në pronësi falimentoi dhe një ditë punonjësit e saj e boshatisën, duke e shndërruar në “objekt fantazmë”.

Kulla Martin ishte ndërtuar 47 vite më parë, kurse për t’u shembur me shpërthim të kontrolluar u nevojitën vetëm 16 sekonda që të bëhet rrafsh me tokë.

Ajo ishte 101 metra e lartë dhe tani që pritet ta zëvendësoj një kompleks 200 milionë dollarësh brenda të cilit do të ketë dyqane, restorante, ordinanca private dhe hotel luksoz me mbi 500 dhoma.