Zemaj: Mosfunksionalizimi i Sistemit Informativ Shëndetësor paaftësi e keqpërdorim i Qeverisë

Ish-ministri i Shëndetësisë, njëherësh deputet i LDK-së, Armend Zemaj ka kritikuar Qeverinë aktuale për mos prurjen e ligjit për Sigurimin Shëndetësor në Kuvend për plotësim ndryshim.

Zemaj thotë se tash e katër vite VV-ja e ka premtim por jo zbatim.

Jo që s’ka ardhë në Kuvend, por as nuk është kërkuar ndihmë nga opozita për këtë ligj, thotë Zemaj.

“Është viti i katërt që Qeveria aktuale në çdo vit kalendarik të kësaj legjislature e ka pas pjesë të strategjisë legjislative por edhe të premtimeve që ligji do vijë për ndryshim plotësim, por jo që s’ka ardh ligji po as nuk kanë pranuar vullnetin tonë që të ju ndihmojmë në draftimin sa më efikas të tij”.

Deputeti i LDK-së tha se mosfunksionalizimi i Sistemit Informativ Shëndetësor është paaftësi e keqpërdorim i qeverisjes aktuale.

“Më e papërgjegjshme është se, çdo vit kanë proklamuar investime në këtë sistem dhe dolën në fund të vitit të kaluar e na thanë se janë duke bërë përfundimin e studimit të fizibilitetit. Kjo ndodhë për arsye të paaftësisë e keqpërdorimit të madh. Tendenca që ta mbajnë sektorin të kontrolluar për interesa të grupeve kriminale farmaceutike dhe atyre që japin shërbime të shtrenjta për qytetarin e varfër të Kosovës”, deklaroi Zemaj për Front Online.