BE publikon planin: Kufijtë do të rihapen më 31 mars 2021!

Bashkimi Europian ka hartuar një plan ku paraqet hapjen e masave që do të heqin kufizimet e përhapjes së mundshme të Covid-19. Mes të tjerash BE ka cilësuar se kufijtë do të rihapen më 31 mars 2021.

Plani i Bashkimit Europian:

14 prill: Bibliotekat dhe qoskat

18 prill: Ndërmarrjet bujqësore dhe industriale

4 maj: Lëvizja e lirë me maskë dhe në distancë, hapja e dyqaneve të mëdha por jo e qendrave tregtare

4 maj: Gjykatat dhe zyrat profesionale rifillojnë aktivitetin

18 maj: Hapen baret, restorantet dhe hotelet

25 maj: Rifillojnë aktivitetin parukeritë, berberanët, vetëm me 1 klient, punohet me maskë

31 maj: Rifillojnë kampionatet e futbollit

8 qershor: Qendra sportive për sporte individuale rifillojnë aktivitetin

Shtator: Hapen shkollat e mesme, mësimi bëhet me turne dhe në internet
Nuk ka akoma vendim për çerdhet dhe shkollat fillore

Dhjetor: Hapen kinematë dhe teatrot

Mars 2021: Diskot dhe stadiumet rifillojnë aktivitetet

31 mars 2021: Rihapja e kufijve, përfundimi i të gjitha kufizimeve