Bitcoin shënon rritje

614

Bitcoin është rikthyer në nivelin më të lartë që nga nëntori i 2018, me një vlerë mbi 6,000 dollarë.

Kriptomonedha, e cila ka qenë në një udhëtim të lëkundur, nga 19,000 dollar në dhjetor 2017 dhe më i ulët se 3,136.04 dollarë në dhjetor të vitit të kaluar, është rikthyer në rrugën e saj përsëri në nivelin më të lartë në më shumë se gjashtë muaj.

Aseti u rrit 2,5% në 6,048.52 dollarë në 9:46 në Hong Kong.

“Profilet afatgjatë të Bitcoin-it vazhdojnë të tregojnë një cikël të ri,” tha strategjisti teknik i Fundstrat Global Advisors LLC Rob Sluymer në një deklaratë më 8 maj. Ai tha se Bitcoin po vazhdon të tërhiqet nga mbështetja në mesataren lëvizëse prej 200 javësh pasi u tha investitorëve javën e kaluar për të blerë.