Kush ishte MEHMET DELIA nga Radisheva?

Shkruan: Albanez Tahiraj Në epokën e Mehmet Delisë, të vetmet organizime të rezistencës së armatosur...

Kur serbët “smurëshin” me direktiva

Shkruan: Idriz Ismajli Eee gjithmonë kemi pasë problem me serbët, jo vetem ne luftë , ...

Lamtumirë Çakorr, Belluhë e Kullë!

Shkruan: Islam Lauka Në prag të 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës, me 16 shkurt...

Pa flamur kombëtar nuk do të kishte flamur kosovar!

Shkruan: Islam Lauka Kam menduar që Ramush Haradinaj e ka afruar pranë vetes “babain” e...

Kur Shën Valentini “ndërron” gjininë

Shkruan: Idriz Ismajli Postfestum 14 Shkurtit  Dita e   Shën Valentinit. Që të kam njohuri më...

Në Vigjilie të Festës …Dikur për një parullë ”KOSOVA REPUBLIKË”

Shkruan: Idriz Ismajli Si nëpër shirit filmi me kalojnë vitet kur për një parullë te...

Si rimëkëmben kombet

Shkruan: David Brooks Kohët e fundit kam hulumtuar për shembuj të rikthimeve kombëtare – kombe...

Demarkacioni: edhe ujku i ngopur, edhe tufa e dhenve e paprekur?

Shkruan: Islam Lauka Kёto ditё, janё shtuar pёrpjekjet pёr zbulimin e ideve “tё reja”, “krijuese”...

NË DITËT E PARA TË LIRISË

Shkruan: Idriz Ismajli Të kesh gruan mjeke është fat. Nuk ke nevojë të kërkosh mjek...

“Lojnat” rreth demarkacionit

Shkruan: Martin Berisha Siç e dini, parimi themelore për përmbyllje të një marrëveshje ndërkombëtare është...

Cili është qëllimi i fshehur prapa vrasjes së Ivanoviqit?

Shkruan: Ramadan Qehaja Vrasja e politikanit serb Ivanoviq në pjesën veriore të Mitrovicës jo vetëm...

Përcaktimi dhe shënjimi i kufirit- atribut i shtetit të pavarur dhe ekskluzivitet i popullit

Shkruan Islam Lauka Tashmё, ёshtё bёrё plotёsisht e qartё qё marrёveshja e nёnshkruar, me 26...