Është gjetur trupi i Sala!

705

Trupi i futbollistit të zhdukur, Emilion Sala, është gjetur më në fund nga rrënojat e fluturimit.

28-vjeçari, i cili ishte i vetmi pasagjer në avion, së bashku me pilotin David Ibbotson, u zhduk më 21 janar. Tani, raportet e fundit nga Britania raportojnë se ai është gjetur në shtratin e detit të Kanalit Anglez, midis Guernsey dhe bregdetit të Devonit.

Dega e Investimeve të Aksidenteve Ajrore (AAIB) tha në një deklaratë të mërkurën mbrëma se trupi është “rikuperuar me sukses”.

“Pas ekzaminimit të gjerë vizual të vendndodhjes së aksidentit duke përdorur automjetin e drejtuar nga distanca (ROV), u vendos për të tentuar operacionet e rimëkëmbjes.

“Në kushte të vështira, AAIB dhe kontraktorët e saj të specializuar gjetën me sukses trupin e parë më parë në mesin e rrënojave. Operacioni u krye në mënyrë dinjitoze dhe familjet u informuan për progresin. Trupi po merret aktualisht në Portland për t’u kaluar në kujdesin e Dorset Coroner” , thuhet në raport.