Hoti u kërkon deputetëve ligjin për rimëkëmbje ekonomike: Mundëson tërheqjen e 10% nga Trusti

Në seancën e Kuvendit të Kosovës po kërkohet që në rend dite të hyje edhe Ligji për rimëkëmbje ekonomike. Teksa të njëjtën e ka kërkuar edhe Kryeministri Avdullah Hoti.

Kryeministri Hoti, përmes një shkrimi në Facebook ka treguar se çfarë mundëson ky projektligj.

Postimi i plotë:

Ligji për rimëkëmbje ekonomike, qe po kërkohet te hyje ne rend dite sot ne seancën e Kuvendit, mundëson se paku dy gjera:

1. Tërheqjen e 10 per qind te kursimeve pensionale, qe eshte rreth 170 mil euro dhe

2. Tërheqjen e 100 mil nga fondi i AKP per nevoja te rimekembjes ekonomike.