Kastrati: Dorëheqja e Mehajt më së paku është për arsye familjare

Armend Mehaj nuk do të jetë më ministër i Mbrojtjes.

Ai dha dorëheqje të martën zyrtarisht nga ky post, të cilin e mbajti në Qeverinë Kurti për më shumë se dy vjet.

Ushtaraku e arsyetoi largimin me disa rrethana familjare, të cilat i përmendi edhe shefi i tij i deritashëm, Albin Kurti, kur e falenderoi për angazhimin e treguar që nga dita e para.

Arsyeja nuk po i bind dy komandantët ushtarakë, Kadri Kastrati e Hisen Berisha, të cilët kanë dyshime.

“Pse ka dhënë dorëheqje nuk e di, e dinë ai, ai por unë mendoj se më së paku është për arsye familjare”, u shpreh Kastrati për Front Online”.

“Kurti u bë sebep i largimit. Mehaj nuk ka mundur të jetë pjesë e një Qeverie që pëson sanksione nga BE dhe Amerika, aleati kryesor i Ushtrisë. Shembull është përjashtimi nga Defender Europe 23”, deklaroi Berisha, në anën tjetër.

Të dy e pranojnë se me largimin e Mehajt, Kosova ka humbur shumë në fushën e mbrojtjes.