Lule shumë e dashur për të gjithë, por mund të jetë shumë e rrezikshme

1470

Difenbahia (Dieffenbachia seguine), është njëra ndër lulet e preferuara të dhomës, e cila është shumë e përhapur në shumë shtëpi, banesa, zyra tona, edhe pse është e rrezikshme.

Nëse lëngu i kësaj bime arrin në sy, shkakton verbërimin.

Fëmijët mund të vdesin prej saj brenda një minute ndërsa më të rriturit, për 15 minuta, nëse konsumoni ndonjë pjesë, sado të vogël të kësaj bime.

Këto lule do të duhej t’i nxirrni nga shtëpia dhe nga ambienti i jetesës, posaçërisht nëse në ato ambiente qëndrojnë fëmijët. Nëse, megjithatë, nuk dëshironi që t’i nxirrni nga shtëpia, vendosni jashtë qasjes së fëmijëve dhe përdorni doreza gjatë fshirjes së pluhurit dhe heqjes së fletëve të thara.

Kjo lule mund të rezultojnë shumë të rrezikshme për shëndetin e fëmijës edhe duke i prekur. Ato mund t’i irritojnë lëkurën pasi janë prekur, kështu duhet t’i vendosni ne vende të larta që fëmija mos i prekë dot. Kujdes edhe me gjethet që bien prej tyre.