Mbi 1 milionë euro kosovarët shpenzojnë për vikend në Greqi

Agim Shahini, kryetar i Aleancës Kosovare për Biznes ka thënë se nga liberalizimi i vizave për Kosovën më së shumti po përfitojnë shtetet që tradicionalisht ishin të vizituara nga Kosovarët deri rreth viteve 91 .

Sipas tij, Greqia po bëhet vendi më i preferuar i Kosovarëve për të vizituar gjatë javës sidomos pas janarit të këti viti.

“Greqia po bëhet vendi më i preferuar i Kosovarëve për të vizituar gjatë javës sidomos pas janarit të këti viti. që mesatarishtë në javët e kaluara kanë ikur mbi 2500 vizitor për vikend për te vizituar Selanikun dhe vendet të tjera të greqisë,mesatarishtë po shpenzojn mbi 1 milionë€ për konsume ,sigurime të makinave dhe shoping sipas një studimi të AKB-ës”, shkruan në njoftimin zyrtar.

Sipas Shahinit, këtë po e bëjnë të munduar edhe organizimet të ndryshme me autobus të disa kompanive dhe agjencive turistike me oferta të lira nga Kosova për të shkuar në Selanik për vetëm 8€.