Mike Pompeo anulon takimin me Merkel

530

Departamenti i Shtetit Amerikan lajmëroi se takimi i aranzhuar për sot mes Sekretarit të Shtetit Mike Pompeo dhe Kancelares Angela Merkel është anuluar.

Sekretari i Shtetit të SHBA’ve pritej të takohej sot me Kancelaren Angela Merkel dhe Ministrin e Jashtëm Heiko Maas në Berlin.

Departamenti i Shtetit njoftoi se takimet do të duhet të aranzhohen për një datë tjetër për shkak të disa “çështjeve urgjente” por nuk dhanë spjegime të mëtejme.

Po ashtu edhe nga zyret e Kancelares Merkel dhe Ministrit Haas nuk ka patur koment deri tani lajmëron Fox News.

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo ishte për vizitë në Finlandë si pjesëmarrës në mbledhjen e Këshillit të Arktikut.

Departamenti i Shtetit deklaroi se Sekretari Pompeo e mirëpret kthimin në Berlin së shpejti që të mbajë takime të rëndësishme që ishin aranzhuar.