Misteri i anijes në detin e Sarandës, del në sipërfaqe pas 76 vitesh

Në gjirin e Sarandës në Shqipëri thellë brenda ujërave gjendet e fundosur një anije e vjetër luftarake italiane SS Probitas e Luftës së Dytë Botërore.

Anija, sipas dëshmitarëve okularë të moshës së tretë në qytetin bregdetar, u bombardua në tetorin e largët të 1943-shit nga gjuajtësit gjermanë, në përpjekje për të kryer misionin e tërheqjes së ushtarëve dhe oficerëve pas kapitullimit të Italisë së Musolinit.

Foto është realizuar nga fotografi Fation Plaku, ku nga lartësia, shihet e fundosur një anije luftarake italiane.