Numërohen mbi 70% të votave në Mal të Zi, prin partia e Milo Gjukanoviç

Parashikimet e para të mandateve në 72.5% të votave të numëruara tregojnë se DPS e Milo Gjukanovic ka 29 mandate, koalicioni proserb “Për Ardhmërinë e Malit të Zi” 27, “Paqja është kombi ynë” 10 mandate, “Bardh e Zi” katër. Social Demokratët dhe Partia Boshnjake do të kishin tre vende secili, SDP dhe Lista Shqiptare nga dy, dhe AK Jednoglasno një.

Parlamenti i Malit të Zi ka 81 ulëse.

Nëse ndonjë nga listat kroate tejkalon 0.35 përqind, ata do të marrin një mandat të rezervuar.

Nëse listat shqiptare arrijnë edhe 0.7 përqind, rezultatet e tyre do të mblidhen dhe do të arrijnë tre, ndërkohë që në këtë moment ata kanë 2.6 përqind dhe dy mandate. Në zgjedhjet e fundit shqiptarët kishin fituar vetëm një mandat.

Qendra për Tranzicionin Demokratik njoftoi më parë se 75.9 votues të regjistruar ushtruan të drejtën e tyre për të votuar.

Qytetarët votuan në 1,217 vendvotime për njërën nga 11 listat zgjedhore.

540,026 qytetarë kishin të drejtë të votojnë në zgjedhjet e sotme.