Përplasje midis Osmanit dhe Shalës, akuzojnë njëri-tjetrin në seancë

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani është ndarë e pakënaqur me deputetin e LDK-së, Kujtim Shala rreth debatit të sotëm në Kuvendin e Kosovës.

“E fundit, zotëri deputet, unë kam kërkuar mirëkuptimin e deputetëve për të eliminuar përhapjen e infeksionit. Unë si deputete ti japi vlerësimet e mia si deputete nga foltorja. Unë si deputete kam të drejt t’i komentojë deklaratat e ndonjë ministre”, është shprehur ajo.

Ndërsa, deputeti i LDK-së, Shala ka deklaruar se Osmani nuk ka të drejtë të mbajë pozicion politik.

“Unë lexim më të çuditshëm të rregullores s’kam parë ndonjëherë. Ju si deputete keni të drejtë aq sa edhe unë, jo më shumë. Por s’mund të bëni konluza saherë doni ju.

Në pozicionin që jeni ju nuk ju lejohen pozicionime politike. Sa më teknikisht, në përputhje me rregulloren duhet të jeni. Provat që po përpiqeni t’i jepni ju si kundërshtare e Qeverisë janë të qarta dhe të mjaftueshme”, është shprehur ai.