Pse Biden përdor 17 stilolapsa për të nënshkruar urdhrat e tij?

307

Sjellja e presidentit të ri të SHBA, John Biden, në Shtëpinë e Bardhë ka qenë në titujt ndërkombëtarë që nga fillimi i mandatit të tij si pasardhës i ish-Presidentit Donald Trump, duke filluar nga rrobat e tij të veçanta dhe prekjet në zyrën e tij ovale deri te zakoni i çuditshëm i nënshkrimit të urdhrave, të cilat gazetat amerikane kanë zbuluar se mbështeten në 17 stilolapsa. Por, cili është sekreti?

Sipas burimeve, sjellja e çuditshme e Biden është një zakon presidencial i ndjekur nga shumë ish-presidentë të SHBA, dhe megjithëse presidentët e parë që zbatuan këtë zakon nuk u identifikuan derisa ish-presidenti, Lyndon Johnson, përdori të paktën 75 stilolapsa për të nënshkruar Ligjin e famshëm për të Drejtat Civile në vitin 1964.

Arsyeja e përdorimit të stilolapsave të shumtë në nënshkrimin e ligjeve është pikërisht sepse disa prej tyre u jepen atyre që kontribuan në nxjerrjen e ligjit dhe hartimin e tij ose i dhanë këshilla Presidentit, për nder të veprimit të tyre. Lyndon prezantoi Presidentin e 36-të të Shteteve të Bashkuara, një nga penat e tij në 1964, me Martin Luther King Jr, i cili luajti një rol të madh në krijimin e Aktit për të Drejtat Civile.