Rasti në Runik të Skenderajt: 32-vjeçarit iu amputohet këmba

Një i vrarë e tre të plagosur është bilanci i incidentit me armë zjarri, që ndodhi mesnatën e së mërkurë në një kafiteri në fshatin Runik të Skenderajt.

Tre nga të plagosurit janë dërguar për trajtim në Qendren Klinike dhe Universitare të Kosovës, derisa njëri po merr trajtim në Mjekësinë Intensive.

Lidhur me gjendjen e këtij të fundit detaje ka dhënë Shaqir Uka, shefi i këtij reparti.

Ai tha se të plagosurit që po merr trajtim në MIQ, është dashur t’i amputohet këmba.

“Intervenimi është kryer në orët e hershme të mëngjesit. Ka qenë në gjendje më të rëndë, i plagosur nga arma e zjarrit në regjionin e nëngjurit, në këmbën e djathtë. Ka qenë lëndim shumë i madh i kockave,i muskujve, i enëve të gjakut. Dhe kjo ka qenë arsyetimi për intervenim kirugjik . Nga ekzaminimi që është bërë dhe gjatë intervenimit kirugjik është parë që pjesa e nëngjurin të këmbës të djathtë, është dashur të amputohet si shkak i dëmtimeve të paripaurueshme”, tha ai.

Klan Kosova mëson se pacienti është i moshës 32 vjeçare, i lindur në vitin 1991.