Sadri Zeneli-Intelektuali dhe Ushtaraku i paharruar i UÇK -së

888

Shkruan: Erald Selca

U bën sot 19 vite nga rënia heroike e burrit të madh të kombit shqiptar baces Sadri Zeneli nga Shqiponja e Dushkajes së Gjakoves pjestar i një familje me shumë vlera .

Inxhinier Sadri Zeneli ishte intelektual i shquar e halë në sy për armikun jugosllav , kur u larguan nga puna bashke me fshatin e tij te rezistences Shqiponjen ne vitet 90 ta u rreshtua në UCK me Myrte Zenelin , Naser Brahimaj gjeneral Lahiun , Agim Zenelin me trima tjereGjen.Nazmiun Brahimaj , Xhevat Zenelaj , Daut Haradinaj Rexhep Selimin Nait Hasani Hashim Thaçin Mujë Krasniqin etj pra i takon plejades se themeluseve .

Kontributi i baces Sadri në lufte eshte epokal njeri i matur popullor i dijshem u be krah i Ramush Haradinajt , Shkelzen Haradinajt dhe vete luftes sone .

Vitet po ikin por lavdia juaj nuk shuhet kurrë , ju me gjakun tuaj bete realitet lirin tonë të enderruar me shekuj . Lavdi jetes dhe vepres Sadri Zenelajt lavdishem i cili me pendë dhe pushkë në duar u bë meteor lirie .

U realizoftë amaneti i deshmorëve!