Shqiptarët ishin katër milionë, para dy shekujve, më shumë se serbët dhe të gjithë jugosllavët së bashku

833

Shqiptarët, jo shumë kohë më parë, kanë qenë zotërit e vërtetë të Ballkanit. Por stuhitë e kohës e kanë tkurrur e e kanë coptuar trungun shqiptar dhe e kanë dëbuar e asimiluar një pjesë të madhe të shqiptarëve.

“Dëshmi të shumta tregojnë se SHQIPËRIA në vitin 1841 shtrihej nga jugu (Shqipëria e sotme), veriu (Kosova, Kukësi, Tropoja), Epiri, Rumelia, Maqedonia, Thesalia dhe me një popullsi në atë kohë 3.900.000 banorë (gati 4 milionë shqiptarë) më shumë se Serbia, Mali i Zi dhe sllavët e tjerë të jugut bashkë”, shkruan shqiptari.eu.