Ukraina konfirmon: Mund ta sulmojmë Bjellorusinë

Ukraina mund të nisë një sulm raketor parandalues ​​ndaj Bjellorusisë nëse komandanti i përgjithshëm merr një vendim, tha Sekretari i Këshillit të Sigurisë Kombëtare dhe Mbrojtjes, Alexei Danilov, transmeton Demokracia.com.

“Trupat tona aktualisht po shkatërrojnë pajisjet ushtarake ruse dhe burimet që janë në dispozicion sot në vendin tonë. Nëse është e nevojshme, nëse vendimi i Komandantit Suprem merret, ai do të pranohet”, tha ai në kanalin televiziv “Ukraina 24”.

I pyetur nëse Ukraina do t’i shkaktonte një goditje parandaluese Bjellorusisë nëse Presidenti i Ukrainës, Komandanti Suprem Volodymyr Zelensky, merr një vendim, Danilov tha: “Sigurisht”.