16 kombëtare kanë siguruar deri më tani kualifikimin në “EURO 2024”

147

Ka shkuar në 16 numri i kombëtareve që kanë siguruar kualifikimin në Kampionatin Evropian.

Në mesin e shteteve pjesëmarrëse në “EURO 2024” është edhe Shqipëria.

Gjermania si organizatore e “EURO 2024” është kombëtarja e cila automatikisht do të jetë pjesë e Evropianit.

Kombëtaret e tjera që matematikisht kanë siguruar kualifikimin në Kampionatin Evropian janë: Franca, Belgjika, Portugalia, Spanja, Skocia, Turqia, Anglia, Austria, Hungaria, Sllovakia, Holanda, Zvicra dhe Rumania.