EXIT POLL-i I PIPOS: VV 41.8 %, PDK 16.5 %, LDK 15.2 %, AAK 7.2 %, Nisma 2.6 %

245

1 milion e 794 mijë e 862 votues me të drejtë vote sot patën mundësinë që të votojnë për subjektin e tyre të preferuar dhe pesë kandidatët për deputetë në përbërjen e ardhshme të Parlamentit të Kosovës.
EXIT POLL-i i PIPOS, i prezantuar ekskluzivisht në Klan Kosova, e ka nxjerrë Vetëvendosjen fituese të zgjedhjeve të 14 shkurtit me 41.8 %.

Sipas këtij EXIT POLL-i, që nuk paraqet rezultatet zyrtare, partitë politike në vend në këto zgjedhje janë renditur kështu:

1: Vetëvendosje me 41.8 %

2: PDK me 16.5 %

3: LDK me 15.2 %

4: AAK me 7.2 %

5: Nisma me 2.6 %

6: Komunitetet pakicë me 16.7 %

Më poshtë gjeni edhe grafikat me ulëset në parlament për secilat nga subjektet politike: