Ironizon deputeti Abazi: Nuk shkohet me fëmijë në negociata me Serbinë

Deputeti i pavarur i Kuvendit të Kosovës, Haki Abazi ka deklaruar se ekipi i Kosovës në negociatat me Serbinë është i përbërë nga fëmijë.

Madje sipas Abazit, ekipi i zëvendëskryeministrit të Kosovës, Besnik Bislimi që ka negociuar me Serbinë në Bruksel është i përbërë me studentë të Bislimit.

“Në kohën e momenteve të përplasjes me kryeministrin Kurti, si kryetar i komisionit ka qenë pikërisht thirrja ime që të ulemi e ta ndërprejmë historinë e së kaluarës edhe të thërrasim dijen dhe njerëz të cilët mund të na ndihmojnë. Weller, profesori Mark Weller është thirr në momentin e fundit një ose dy ditë para se të shkohet në Ohër për marrëveshje. Nuk bëhen këto punë kështu, nuk është diplomacia arbitraritet, nuk është diplomacia kryeneqësi e një njeriu që mendon se i din edhe çështjet e mjekësisë lokale edhe diplomacisë ndërkombëtare. Tani mund të jesh udhëheqës i lokomotivës por treni duhet të jetë i gjatë njerëzit duhet të jenë me ekspertizën e tyre përbrenda fahut profesional me të cilën janë marrë për një kohë të gjatë dhe kanë përvojë. Nuk shkohet në negociata me Serbinë më fëmijë. Kabineti ose ekipi i zvkryeministrit që ka negociu në Bruksel janë njerëz të moshës së re, student të tij në AUK që është konflikt i interesit gjithashtu”, tha Abazi në Tëvë1.

Lini një Përgjigje