Kosnett i kritikon gjykatat e Kosovës për mungesë transparence

469

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett ka reaguar në lidhje me transparencën në Gjykata për sa i përket vendimeve të publikuara. Kosnett vazhdimisht është duke bërë thirrje për rëndësinë e sundimit të ligjit në të gjitha institucionet e Kosovës.

Kosnett në profilin e tij zyrtar në rrjetin social Twitter, ka shkruar se Gjykatat Themelore në Pejë dhe Prishtinë janë larg nga arritjet e Gjykatës Themelore në Ferizaj.

Kjo sepse Gjykata Themelore në Pejë ka publikuar vetëm 6 për qind të vendimeve e Gjykata Themelore në Prishtinë vetëm 11 për qind. Kjo sipas ambasadorit është dëshpëruese. Ai ka shkruar se të dy gjykatat mund të bëjnë më shumë për të rritur transparencën.

Ambasadori ka lavdëruar Gjykatën Themelore të Ferizajit që ka ngritur transparencën gjyqësore duke publikuar 70 për qind të vendimeve.