Mallrat serbe që nuk janë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës do të largohen nga tregu

Ministrja në detyrë e Ekonomisë, Rozeta Hajdari, ka urdhëruar Inspektoratin e Tregut që të largojë nga tregu të gjitha mallrat nga Serbia, të cilat nuk janë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës dhe legjislacionin në fuqi, duke iu kushtuar vëmendje të veçantë shenjave kombëtare të konformitetit.

Urdhëresa e Ministrisë së Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategji8ke (MEPTINIS) hyn në fuqi menjëherë.

Urdhëresa e ministres Hajdari vjen pasi Qeveria e Kosovës ka vendosur masa të reja të reciprocitetit ndaj mallrave të Serbisë, sipas së cilave në Kosovë nuk mund të hyjnë maune në dokumentacionet e të cilave nuk shënohet emërtimi Republika e Kosovës.