Mbi 600 mjekë të papunë, Sejdiu tregon arsyet

Deri para një viti arsyeja kryesore e ikjes së stafit mjekësorë jashtë vendit ka qenë paga.

Ndërsa tani sipas kreut të Odës së Mjekëve, Pleurat Sejdiu arsyeja është mos punësimi.

“Në vitin 2022 dhe këtë vit, kanë ndryshuar pak arsyet, deri në vitin 2022 çdo herë e para ka qenë paga, pastaj ka qenë kushtet e punës, dhe kushtet e specializimit. Pasi janë rritur pak pagat, në end të pagës e kemi punësimin”, thotë ai.

Sejdiu thotë se janë 600 mjekë që janë të papunë.

“Kemi mbi 600 mjekë së paku ata të cilët në odë janë lajmëruar si të papunë, E dyta është kualiteti i specializimeve, krejt këto janë se janë dhe shumica të rinj, dhe e treta ka qenë çështja e kushteve të punës”, u shpreh ai për Front Online.