Me Bibël në dorë ekzekutoi fëmijë 7 vjeçar për një gabim të babait

0
203

Mbreti i Belgjikës Leopold II është fajtori për vrasjen e 10 milionë personave të pafajshëm, për të provatizuar Kongon, e mes tyre ka pasur edhe shumë fëmijë

Në vitin 1908 një fëmijë 7 vjeçar është ekzekutuar me varje, pasi baba i tij nuk kishte arritur të korrte atë vit aq sa ishte kërkuar nga rregullat e Mbretit Leopold.

Ndërsa, derisa po mbytej 7 vjeçari njëri nga të pranishmit në këtë akt të tmerrshëm po mbante librin e shenjtë Biblën në dorë dhe po citonte fjalë nga libri.

Kjo periudhë në Belgjikë konsiderohet si më e tmerrshmja e udhëhequr nga një lider si ka qenë kjo fytyrë e tmerrshme që ka vrarë 10 milionë njerëz të pafajshëm.

Leopold ka bërë gjenocid në Afrikë duke vrarë shumë persona, ai njihej si person i rreptë dhe gjakftohtë.