Rreziku që vjen nga përdorimi dëgjojseve të telefonit

526

Rreziku i madh që iu kanoset nga përdorimi i përditshëm i dëgjueseve.

Kufjet tashmë janë bërë pjesë e rutinës njerëzore.

Pavarësisht funksionalitetit dhe argëtimit që ofrojnë, ato janë në gjendje edhe të cenojnë shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Të paktën, kështu po pohojnë hulumtimet e realizuara së fundmi. Sipas tyre, personat që përdorin kufje në baza ditore kanë 40% më shumë baktere sesa ata që nuk e bëjnë një gjë të tillë.

Otorinolaringologët vlerësojnë se çdo tingull jo-natyral që futet në vesh nga mjedisi i jashtëm mund të dëmtojë seriozisht jo vetëm aftësinë e të të dëgjuarit, por edhe të shkaktojë kokë-dhimbje të rënda.

Ky aksesor i smartfonëve njihet për numrin e madh të mikrobeve që posedon, për shkak të mungesës së higjienës ndaj tyre.

Ekspertët gjithashtu paralajmërojnë se dëgjimi i muzikës me zë të lartë përmes tyre shkakton dëme të pariparueshme.