Shala: Me urgjencë të zbatohet vendimi i Kushtetueses për kompensimin e qytetarëve që paguan rrymën për veriun

Kryetari i Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, Ferat Shala ka folur lidhur me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për kompensimin e qytetarëve për rrymën në very.

Shala ka kërkuar që me urgjencë të zbatohet ky vendim.

Ai tha për Front Online se vendimi është i drejtë dhe i ligjshëm.

“Vendimi është i drejtë dhe i ligjshëm por pak i vonuar por vendimet e Kushtetutës nuk duhet të diskutohen e zbatohet me urgjencë dhe vetëm të mendohet se si të filloj procesi i kthimit të parave dhe janë të qytetarëve”, tha Shala për Front Online.

Deputeti i PDK-së thotë se institucionet përkatëse do të vendosin se si do të kthehen ato para.

“Mjetet e huaja nuk mund t’i mbajë asnjë institucion. Se cila do të jetë forma do ta definojnë organet përgjegjëse ligjore”, theksoi Shala.