Zbulohet një produkt i rrallë që nuk e ndot mjedisin

0
116

Inxhinierja e kimisë, Sharon Barak ka bërë një zbulim revulucionar duke zgjedhur problemin e ndotjes nga lënda plastike.

Barak ka prodhuar një produkt unik me kombinimin e disa elementeve, i cili duket dhe mund të përdoret si najlon por që në të vërtetë nuk është i tillë.

Sipas saj nëse produkti futet në ujë, arrin të tretet në pak sekonda, madje ai ujë mund të përdoret edhe për pije.

Nga ky material ajo mund të prodhojë produkte për ta mbështjellur ushqimin dhe gjërat e tjera ushqimore.

Pas përdorimit do të shpërbëhet pa pasur efekte ndotëse për ambientin.

Brenda vitit në botë prodhohen 300 mijë tonë plastikë ndërsa gjysma e tyre, pra 150 mijë tonë prodhohet vetëm për një përdorim, transmeton sinjali.

Më shumë se 8 milion tonë plastikë hudhen duke ndotur detet dhe oqeanet.