Escobar: Maqedonia e Veriut duhet të bëhet menjëherë anëtare e BE-së

I dërguari special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, i cili vizitoi Prishtinën, theksoi se Maqedonia e Veriut duhet të jetë një kandidate e plotë dhe menjëherë të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian.

Dje, Escobar tha se Maqedonia e Veriut është një partner shumë solid i Escobar: Maqedonia e Veriut duhet të bëhet menjëherë anëtare e BE-së

Shteteve të Bashkuara, si në planin bilateral ashtu edhe në atë shumëpalësh në NATO dhe OEBS, dhe Uashingtoni pret që edhe pas zgjedhjeve vendi të ketë një qeveri të përkushtuar për anëtarësimin në Aleancë dhe integrimin në BE, sipas njoftimit të Ambasadës Amerikane në Shkup të publikuar në faqen e tyre në Facebook.