Fuqia ushtarake e SHBA-ve më e madhe se e gjithë botes

997

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë superfuqia më e madhe e botës në fushën e ushtrisë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës aktualisht 800 baza ushtarake në më shumë se 70 vende të botës, duke mos i numëruar bazat brenda ShBA-ve.

Ndërkaq, Britania e Madhe , Franca Rusia, India dhe Kina të gjitha së bashku kanë rreth 30 baza jashtë territorit të tyre.

Vetëm përgjatë vitit 2014, ShBA-të investuan në veprimtari ushtarake përreth 580 miliardë dollarë, duke qëndruar në piadestalin e shteteve që shpenzuan në të njëjtën fushë.