Interpoli ekstradon “mashtruesin’ nga Kosova

654

Interpol Tirana bën të ditur se ka ekstraduar sot në Kosovë, “mashtruesin” serial, Burim Haxholli, i cili është dënuar nga drejtësia shqiptare me 13 vite burg.

Interpol bën të ditur se Haxholli ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar, pasi në vitin 2009 dhe 2010 në bashkëpunim me një shtetas tjetër kanë mashtruar disa shtetas, ndërkohë që kanë tentuar dhe të pastrojnë para.

Burim Haxholli është ekstraduar sot në Kosovë,, ku pritet të vuaj dënimin.

“Ekstradohet nga Kosova një shtetas i dyshuar për veprat penale “Mashtrimi” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale”

Nga Specialistët e Interpol Tirana u krye ekstradimi nga Kosova drejt vendit tonë, i shtetasit kosovar:

Burim Haxholli , 40 vjeç, banues në Suharekë, Kosovë.

Shtetasi Burim Haxholli ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Z.Q.K Interpol Tirana, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e ka dënuar me 13 vjet burg për veprat penale të “Mashtrimit” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale” parashikuar nga nenet 143/2 dhe 287/b të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë”, thekson njoftimi i Interpol Tirana.

Interpol Tirana

Ekstradohet nga Kosova një shtetas i dyshuar për veprat penale “Mashtrimi” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale”

Nga Specialistët e Interpol Tirana u krye ekstradimi nga Kosova drejt vendit tonë, i shtetasit kosovar :

Burim Haxholli , 40 vjeç, banues në Suharekë, Kosovë.

Shtetasi Burim Haxholli ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Z.Q.K Interpol Tirana, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e ka dënuar me 13 vjet burg për veprat penale të “Mashtrimit” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale” parashikuar nga nenet 143/2 dhe 287/b të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë.

Përmbledhje e ngjarjes së ndodhur:

Shtetasi Burim Haxholli në bashkëpunim me shtetasin V.K, kanë përfituar me anë të mashtrimit shuma të mëdha nga persona të ndryshëm gjatë vitit 2009 dhe 2010 në Shqipëri. Më pas këto shuma parash i kanë transferuar nëpërmjet bankave të nivelit të dytë. Si rezultat i bashkëpunimit të Interpol Tirana me Policinë e Kosovës, u bë i mundur arrestimi i tij në Kosovë, duke u finalizuar me ekstradimin e tij drejt vendit tonë.